Köp info

¤Från att kaninen är 5 veckor (eller att jag är säker på könet) går det att Tinga den - innan det så går det att anmäla intresse. 100kr tas i tingningsavgift, 100kr av priset (resten betalas när kaninen hämtas). Om köparen skulle ångra sig, eller inte hämta kaninen avtalad dag utan att ta kontakt om orsak, efter att tingningsavgiften betalts betalas den inte tillbaks. Så länge tingningsavgiften inte är inbetald har jag rätten att ångra mig eller sälja till någon annan. I vissa undantag kan jag hålla en kanin några dagar utan tingningsavgift, tex om transportmöjligheter måste kollas upp.

¤ Det är först och främst köparen som ordnar transport. Vi kan hjälpa till genom att ta med de till utställningar, men även om vi ska åka nån annan stans kan vi ev ta med kaninen.

¤  Innan kaninen flyttar är den:

¤ Skulle kaninen avlida eller bli sjuk innan hämtning så betalas tingningsavgiften tillbaks, det gäller även om kaninen skulle visa sig ha defekter (även om jag skulle ha sett fel på könet, ibland är det ju väldigt svårt…)

¤  Skulle kaninen bli sjuk eller visa sig ha defekter innom en vecka efter flytten så får ni möjlighet att antingen lämna tillbaks kaninen och få pengarna tillbaks, eller byta (till en annan som är till salu - eller välja en ur kommande kull...). Förutsatt att kaninen inte misskötts!

¤  Jag har rätt att neka köpare, utan att behöva uppge anledning. 

Självklart vill jag att kaninen ska ha ett bra och behagligt liv!

En av de viltiga sakerna är att kaninen får bo i en Godkänd bur. Då holländska kaniner ska väga 2,5-3,2kg så är det när den är liten omöjligt att säga en vuxen vikt så jag rekomenderar en större bur, alla mina burar till holländarna är ca 1moch det tycker jag är ett ganska litet mått - kaniner får gärna bo MYCKET större än vad som är lagligt. Tänk bara hur stort vildkaniner och harar har det

 Rasstorlek
(vikt i kg)

minsta tittåtna yta

minsta yta per djur vid
grupphållning

minsta yta per avelshona med kull
vid grupphållning

minsta mått på kortaste sidan

minsta höjd

 liten
(<3kg)

 0,5m2

 0,25m2

 0,5m2

 0,5m

 0,5m

 medelstor
(3-5kg)

 0,7m2

 0,35m2

 0,7m2

 0,6m

 0,6m

 stor
(>5kg)

 0,9m2

0,45 m2

 0,9m2

 0,7m

 0,7m

 

 

SKAF:s hemsida finns massa bra skaer! bla. under "Tips & råd"

http://come.to/kaf

Ni som köper kel kaniner:

Ni som köper kel kaniner måste tänka på:

Det är alltid roligt att ni som köpt kanin hör av er och berättar hur det går, tex om kaninen tävlat (hoppning eller utställning), fått ungar eller bara berätta hur det går!

Ni får även välldigt gärna höra av er om kaninen skulle dö eller bli sjuk...

 

kontakt: mh.tallmonskaniner@gmail.com eller 070-581 33 23 

I mån av tid och plats kan jag ta hand om eran kanin från mig när ni är bortresta, mot en liten ersättning.

Skulle ni akut behöva bli av med kaninen från mig kan jag i mån av tid och plats ta emot den, jag betalar inget för det och tar inte heller betalt men jag vill att så mycket av kaninens tillbehör som möjligt får följa med kaninen (tex kloklipp, bur (för en stor, ny, fräsch bur med mer än ett fack kan en symbolisk summa betalas), borste, sele, koppel, mat/vatten skål, vattenflaska, hö/halm/spån som är kvar och mat, åtminstone lite mat bör medfölja så jag har chans att långsamt vänja om kaninen )

OBS! Det är ni som ägare till kaninen som får se till att kaninen kommer hit! Jag har ingen möjlighet alls att åka och hämta.